Grand Circle logo

Musicalkarakter vanuit fysiek

Inhoud : In de workshop ‘Musicalkarakter vanuit fysiek’ gaan de spelers door middel van een aantal oefeningen op onderzoek hoe je een karakter fysiek kan vormgeven.  Deze oefeningen geven uiteindelijk ook verdere informatie over de inhoudelijke kant van een karakter. Zo leren de spelers vanuit het fysiek hun personage beter kennen, want in een musical is het ook belangrijk dat zij hun personage fysiek durven neer te zetten, dat ze lijfelijk kunnen transformeren. Na deze workshop zullen de spelers een beter beeld hebben hoe ze een personage op het toneel tot leven kunnen wekken.

Voor wie: Deze workshop kan ingezet worden voor jong en oud (ensemble en solisten), tijdens of voor repetities van een productie en is bruikbaar voor bestaande en originele karakters. De workshop is tevens ook inzetbaar tussen producties in en zal dan algemenere tools geven hoe je een karakter fysiek kan opbouwen.

Tijdsduur: Deze workshop heeft standaard de lengte van 2 uur , maar kan in overleg aangepast worden.

Docent: Hester Schrofer

CV:  Vanuit mijn theaterwerk en studie in Nederland en Londen heb ik een methodiek ontwikkeld waarin spelers eerst vanuit het lijf een personage creëren en het daarna hoofdelijk verder invullen. Deze methode geeft vrijheid om te onderzoeken en op ideeën te komen die enkel vanuit het hoofd niet naar boven komen.

Aanvullende informatie of vrijblijvend een offerte aanvraag kan d.m.v. een mail te sturen naar ineke@grandcircle.nl