Grand Circle logo

De kracht & macht van Ensemble spel

Inhoud: Veel mensen denken dat in het ensemble spelen ondergeschikt is aan het spelen van een rol. Ik ben van mening dat iedereen een belangrijke taak heeft, van ensemble tot decorbouwer tot hoofdrolspeler; samen vertellen we één verhaal. In deze workshop leer je binnen de grenzen van ensemble-speler zijn je eigenheid ontwikkelen. Wat kun je als ensemble? Welke taak heb je? Doe je dat alleen of als groep? Hoe zorg je ervoor dat het publiek van je gaat houden? Door verdieping van je spel ontplooi je vakmanschap en onderscheidend vermogen.

Hierdoor wordt er begrip gegenereerd voor de taak, maar ook de kracht/macht van het ensemble spel. Door beginnende autonome spelers te creëren middels creativiteit, inspiratie en spelverdieping zal het spelplezier binnen het ensemble groeien.

We werken aan:

  • De werkhouding – hoe zie je jezelf als ensemble speler
  • Synergie en samenspel – door oefeningen krijg je inzicht in hoe je een groep kunt inzetten als één lichaam, maar ook hoe je een groep kunt vormen met individuen
  • Vakbekwaamheid – door oefeningen leer je je spel inhoudelijk te verdiepen. Daardoor dien je het verhaal, waardoor je uiteindelijk meer speelplezier ervaart.

Voor wie: Deze workshop kan ingezet worden voor jong en oud (ensemble en solisten), tijdens of voor repetities van een productie.

Tijdsduur: Deze workshop heeft standaard de lengte van 2 uur , maar kan in overleg aangepast worden.

Docent: Anouk van Nes

CV:  Mijn naam is Anouk van Nes. Ik ben hoofdrolspeler. En docent. En ook ensemble. Ik maak namelijk geen verschil. Een goed verhaal verdiend goed verteld te worden en in musicals doen we dat vaak met vele mensen. Ieder heeft zijn eigen taak dit te volbrengen. Als docent met professioneel bühne-ervaring help jullie met die van jullie.

Aanvullende informatie of vrijblijvend een offerte aanvraag kan d.m.v. een mail te sturen naar ineke@grandcircle.nl