Grand Circle logo

Inhoud: Als ensemble is het hard werken tijdens het repetitieproces. Al die nootjes die moeten worden gezongen in een musical… Het houdt maar niet op! Tijdens deze workshop staat de verdieping van het ensemble centraal. Het is ontzettend belangrijk dat alle neuzen (lees stemmenJ) dezelfde kant staan opgericht. We gaan aan de slag met verschillende onderdelen van de zangtechniek EVT. De workshop wordt zo opgebouwd, dat we per groep kijken naar het niveau. Het is de bedoeling dat iedereen mee doet en het ensemble samen sterker wordt en beter klinkt. Wat kun je als ensemble? Hoe zorg je ervoor dat het geluid richting het publiek gaat en vooral: hoe krijg je die veel te hoge noot eruit?! Door de verdieping in de ensemblezang zullen er meer deuren opengaan die mogelijkheden bieden.

De workshop zal niet door één maar door twee docenten worden begeleid. Ook zal de workshop op de piano worden begeleid. In overleg kan er tijdens een deel van de workshop aan jullie eigen repertoire worden gewerkt om hier de verdieping in te zoeken.

We werken aan:

  • Ademhaling; hoe moet je ademen tijdens het zingen en welk effect heeft het als je in het ensemble zingt.
  • Tong, kaak, lippen; welke verschillende klankkleuren kun je maken en hoe moet je deze toepassen op de juiste manier tijdens koorstukken.
  • Twang; het bekende ‘heksen’ geluid. Het zout en peper van een nummer. Krijg kern, draagkracht en focus in de stem.
  • Tilt; ook wel voor veel mensen bekend als de ‘kopstem’. Verdiepen in deze stemkwaliteit zorgt voor de ontroering in de nummers.
  • Effort; hoeveel energie of kracht geef je aan een noot om deze mooi te kunnen plaatsen.
  • Articulatie; door verschillende oefeningen krijgen we de spraak vóór in de mond waardoor de verstaanbaarheid zal verbeteren.

Voor wie: Deze workshop kan ingezet worden voor jong en oud (ensemble), tijdens of voor repetities van een productie.

Tijdsduur:Deze workshop heeft standaard de lengte van 2 uur , maar kan in overleg aangepast worden.

Docent: Caroline Leardini & Jeroen Heiliegers

 

CV: Mijn naam is Caroline Leardini en ik ben privé-zangdocent, auditietrainer en regisseur van verschillende musicalverenigingen. Ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium afdeling Musical. Ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium afdeling Musical. Tijdens mijn studie heb ik de diploma’s Level 1 en 2 van de zangtechniek EVT (Estill Voice Technique) behaald. Er is ontzettend veel mogelijk met de stem. Met de juiste technieken kun je het geluid enorm verbreden en versterken. Pak die bladmuziek en zing!

Mijn naam is Jeroen Heiliegers en ik ben privé-zangdocent, muzikaal leider en repetitor van verschillende musicalverenigingen. Ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium afdeling Musical. Tijdens mijn studie heb ik ook de diploma’s Level 1 en 2 van de zangtechniek EVT (Estill Voice Technique) behaald. Musicalrepertoire is prachtige muziek en er kan nog zo veel meer uit worden gehaald. Tijdens een repetitieproces vraag je veel van de stem. Laat jezelf horen en geniet ervan.

Aanvullende informatie of vrijblijvend een offerte aanvraag kan d.m.v. een mail te sturen naar ineke@grandcircle.nl