Grand Circle logo

Working

Amateur
Muziektheater Amersfoort

De bouwtekeningen en de maquette zien er veelbelovend uit. De Valleitoren, hij gaat er eindelijk van komen. Een groots en prestigieus bouwwerk.
Volgens sommige inwoners van de stad een megalomaan project waar veel te veel geld in gaat zitten. Anderen genieten van het idee dat ze straks prachtig uitzicht hebben over de stad. Maar is alles wel wat het lijkt?

We volgen onder meer Frank, de vrachtwagenchauffeur die overuren maakt om de goederen aan te leveren. Zijn vriend Anton is metselaar bij het project en is trots op wat hij heeft bereikt, maar is dat enthousiasme voor de Vallei-toren wel goed voor zijn huwelijk? Kan Dorette, de gezellige serveerster van de buurt haar werk wel voortzetten in het grand café dat in het nieuwe pand komt? En gaat de oude Joop echt in het bouwwerk wonen of wil hij toch liever in zijn oude huis blijven?

Terwijl de nieuwe bewoners en werkers aan het gebouw zich verheugen op de opening zijn journalisten Sophie en Sam iets op het spoor. Loopt alles wel zoals het zou moeten? Hoe zit het met de verschillende petten die de wethouder op heeft, en krijgen de bouwers wel de erkenning die ze verdienen of zijn het de hotemetoten die met de eer strijken?

Tickets

20 - 20 jan 2024
Amersfoort