Grand Circle logo

Petticoat

Amateur
Theatergroep SPOT

Wat heb jij ervoor over om je dromen uit te laten komen? Dit is de belangrijkste vraag in de humoristische musical Petticoat waarin het verhaal wordt verteld van Patricia Jagersma; een plattelandsmeisje opgevoed door haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog. We treffen Pattie, zoals ze zichzelf noemt, in de jaren van de wederopbouw. Een Nederland dat zich toen kenmerkte door veel kneuterigheid en waarin er vooral hard gewerkt moest worden om alles weer te krijgen zoals het ooit was…voor de oorlog. Juist in deze periode van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ heeft Pattie maar één droom: een beroemde zangeres worden net als Doris Day. Ondanks de adviezen van haar communistische vader en haar buurjongen (die tevens tekstschrijver is van haar liedjes), vertrekt ze op de bonnefooi naar Amsterdam om daar het geluk te zoeken. Door het toeval komt ze terecht bij de familie Van Rooden, waar ze als hulp in de huishouding kan gaan werken voor kost en inwoning. Rogier van Rooden, de jongste zoon van de familie, gaat haar helpen om haar droom uit te laten komen. Door middel van een goede make-over en een succesvolle talentenjacht komt Pattie al snel in de schijnwerpers van de showbizz te staan. Het artiestenleven blijkt echter ook een andere kant te hebben waar zij niet op had gerekend. Lange dagen met veel reizen, concurrentie in het snabbel circuit en onbetrouwbare journalisten zijn de orde van de dag. Kan zij zich in de grote stad helemaal losmaken van haar achtergrond als plattelandsmeisje? Wie is er te vertrouwen? En belangrijker: hoeveel is zij bereid op te geven om haar droom te verwezenlijken?

Petticoat is een Nederlandse musical uit 2010 die destijds speciaal is geschreven voor Chantal Janzen. Met een geweldige cast met o.a. Freek Bartels, Marjolijn Touw en Hajo Bruins was deze productie een van de meest succesvolle musicals op dat moment. De teksten zijn geschreven door Andre Breedland en de muziek komt van de hand van Hennie Vrienten.
Deze gezellige musical wordt nu opnieuw op de planken gezet door Theatergroep SPOT uit den Haag onder regie van Laura Burgmans. Met meer dan 30 jaar ervaring binnen het Haagse amateurtheater heeft Theatergroep SPOT een geweldige staat van dienst.

Tickets

14 - 17 sep 2017
Den Haag