Grand Circle logo

Oliver!

Amateur
V.O.S. Oisterwijk

Oliver! is de bekende musical van Lionel Bart die is gebaseerd op het boek Oliver Twist van Charles Dickens.

De jonge Oliver Twist verblijft met een aantal lotgenoten in een weeshuis. De kinderen worden geslagen, krijgen nauwelijks te eten en moeten de hele dag in een tredmolen lopen. Als Oliver op zekere dag het waagt om extra eten te vragen moet hij het weeshuis verlaten. Hij wordt uiteindelijk verkocht aan een begrafenisondernemer. Maar ook in zijn nieuwe omgeving krijgt Oliver meer slaag dan eten.

Hij weet te ontsnappen en gaat naar Londen. Daar ontmoet hij Jack Hawkins, bijgenaamd the Artful Dodger. Dodger is lid van een bende jeugdige zakkenrollers die wordt geleid door de sluwe Fagin, een heler en vervalser. Oliver maakt al snel nieuwe vrienden en is gecharmeerd van Nancy, een oud bendelid van Fagin. Nancy leeft inmiddels samen met Bill Sikes, een bruut die regelmatig inbreekt in dure huizen. Als Oliver wordt meegenomen door Dodger om te leren zakkenrollen wordt hij opgepakt. Tijdens de rechtszaak wordt hij echter vrijgesproken omdat een getuige meldt dat Oliver onschuldig is.

De man die Oliver aanvankelijk had laten oppakken, mr. Brownlow, voelt zich schuldig en ontfermt zich over hem. Maar Fagin en Bill Sikes maken zich zorgen, zij zijn bang dat Oliver hen zal verraden. Oliver wordt ontvoerd en belandt weer bij Fagins bende. Bill Sikes gebruikt de jongen als hulpje om te kunnen inbreken in allerlei huizen. Nancy die heeft geholpen om Oliver te ontvoeren voelt intussen haar geweten knagen. Ze besluit om de jongen terug te brengen naar mr. Bronlow. En dat komt haar duur te staan…

Tickets

01 - 10 jul 2022
Oisterwijk