Grand Circle logo

Hairspray

Amateur
Musicalvereniging Zwaag

3 mei 1962 begint hetzelfde als elke andere schooldag voor Tracy Turnblad (Marleen Kunst), een ambitieuze en optimistische middelbare schoolleerling uit Baltimore. Ze heeft een lange saaie schooldag voor de boeg, maar daarna kan ze met haar beste vriendin Penny Pingleton (Maaike Doornekamp) thuis haar favoriete televisieprogramma kijken, The Corny Collins Show. ​

Enkele van de tieners die te zien zijn in het programma zitten op Tracy’s en Penny’s school, waaronder het verwende rijkeluismeisje Amber von Tussle (Marcia van Diepen) en haar vriendje Link Larkin (Loet Appelman), Tracy’s grote idool. Als tijdens een uitzending Corny Collins (Frank Braas) bekend maakt dat er een plaats vrijkomt in de groep Corny Collins-dansers, probeert Tracy haar kans te grijpen en die plaats in het programma te veroveren. Haar moeder Edna (Pascal Immink) probeert haar hiervan te weerhouden, maar haar vader Wilbur (Simon Knol) moedigt haar juist aan om haar dromen na te jagen.

Ambers moeder Velma (Anja Zuidland), een voormalige tiener-miss, is de producent van het televisieprogramma. Werving van dansers, programmainhoud en uitzending worden het liefst door haar persoonlijk bestuurd. Haar eigen schoonheidsidealen staan hierbij dan ook voorop. Ooit heeft ze moeten accepteren dat donkere mensen een eigen uitzending kregen in The Corny Collins Show. Slechts één keer per maand is het ‘negerdag’ en verzorgt DJ Motormouth Maybelle Stubbs (Mieneke Boots) de programmering.

Tracy’s ambities reiken hoger als ze kennis maakt met Seaweed (Tamara Keizer); dochter van Motormouth Maybelle. Ze wil een optreden in The Corny Collins Show gebruiken als podium voor het opkomen voor acceptatie en tolerantie. In een tijd waar rassenscheiding en taboes aan de orde van de dag zijn, gaat ze vastberaden, om zich door tegenslagen heen te slaan, voorop in de strijd tegen discriminatie.

Tickets

19 - 27 jan 2018
Zwaag