Grand Circle logo

Christmas Carol

Amateur
AZOV

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens uit 1843. Het is het bekende verhaal van Ebenezer Scrooge die bekend staat als een uiterst onvriendelijke en ongevoelige man. Hij heeft een hekel aan Kerstfeest omdat het volgens hem zoveel geld kost en mensen zo opgaan in de emotie van het kerstgevoel dat mensen gedurende de kerstdagen niet productief zijn.

Maar dan verschijnt de geest van zijn overleden partner, Marley aan hem met de boodschap dat hij er na zijn dood spijt van zal hebben als hij op deze manier op aarde leeft. Verder vertelt Marley dat Scrooge door 3 andere geesten bezocht zal worden: de geest van het verleden, de geest van het heden en de geest van de toekomst. Ieder op hun eigen manier confronteren de eerste twee geesten Scrooge met de harde werkelijkheid van het verleden en het heden. Het begint pijnlijk tot hem door te dringen welke kansen hij in het verleden heeft laten liggen en welke gevolgen die hebben in het heden. Maar het is vooral de geest van toekomst die de meeste indruk op hem maakt dat uiteindelijk de doorslag geeft voor zijn volledige ommekeer in zijn gedrag en denkwijzen.

Het is een uiterst indrukwekkende productie met prachtige muziek gemaakt door Alan Menken! Waarbij het publiek vanaf het begin tot het eind geboeid op het puntje van hun stoel zal zitten.

Tickets

09 - 16 dec 2017
Abbekerk en Enkhuizen