Grand Circle logo

Funny Girl

London 4 Mei 2016 Dag 2 show 1 : Funny Girl. Het leuke aan revivals is dat het mij de kans geeft om shows te zien waarvan ik nooit had gedacht dat ik die ooit professioneel zou zien. Ik ken de film uit een ver verleden en ik weet dat Barbra Streisand de hoofdrol speelde, maar welke songs er in zaten of welk verhaal erbij hoorde is me totaal ontschoten. Ook nu zijn deze tickets een “hot-item” omdat de hoofdrolspeelster Sheridan Smith een grote landelijke bekendheid in Engeland geniet. Ik heb werkelijk geen idee wie ze is, maar ze is goed voor een forse kaartverkoop want 2 stoelen naast elkaar was geen optie. Het Savoy Theatre ligt gevoelsmatig 20 meter onder de zeespiegel. Het is hoog en smal en elke halve etage heeft een ontspanningsruimte wat wel praktisch is voor de oudere mensen want je moet aardig wat trappen afdalen voor je eindelijk in de zaal zit. Niet het mooiste theater in London, maar wel een mooie programmering, ik heb er meerdere shows mogen zien.. (Al weet ik niet meer welke, dat moet ik nog uitzoeken.. heel frustrerend) Terug naar Funny Girl. Het verbaasde mij hoe mooi het verhaal is. (Revised book door Harvey Fierstein) De show heeft een goede dosis humor maar een ook sterke drama-lijn die een mooie diepe 2de laag geeft aan onze hoofdkarakters. Voor mij ook weer prettig dat ik nu weer weet uit welke show de songs “People” en “Don’t rain om my parade” komen. Dat is nou zo leuk aan revivals! Overigens snap ik niet waarom deze show niet met regelmaat in de Nederlandse schouwburgen te zien is. Genoeg leuke kleine rollen, leuk ensemblewerk. Beetje stoffige muziek maar als men hier een fris arrangement van maakt zie ik wel potentie. Oh.. En dan toch het meest belangrijke is toch wel de solist. Sheridan Smith als Fanny Brice is werkelijk “VERRUKKELIJK”. Wat een heerlijk mens, wat een energie.. Ze flirt met de 4de muur en ze is werkelijk een feest om bij in een ruimte te zitten. Haar pretoogjes geven haar een hoog knuffelgehalte en ik wilde de hele show haar beste vriendje zijn. Het verbaasde mij ook niet toen ik las dat ze de 1ste Elle Woods heeft gespeeld in London. Ik ben fan van Sheridan Smith!! Ik wil meer Sheridan!!