Grand Circle logo

AMA 2017 in Theater Carré

De derde editie van de Amateur Musical Awards zal plaatsvinden in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De prijzen worden dit jaar uitgereikt op maandag 20 november, zo maakte de organisatie zaterdag bekend.

Meer dan vijftig musicalproducties dingen mee naar de felbegeerde awards. De vakjury bestaat dit jaar onder meer uit musicalster René van Kooten, producent Hans Cornelissen en castingdirector Marianne van Wijnkoop.

Pia Douwes reikt ook dit jaar weer de naar haar vernoemde ereprijs uit aan een amateur die mogelijk de overstap zou kunnen maken naar het professionele theater. De afgelopen twee winnaars van deze award, Jonathan Vroege en Robin Reitsma, is dit ook gelukt: zij spelen nu respectievelijk in The Lion King en Soldaat van Oranje – De Musical.

Geen aandacht op scholen

Initiatiefnemers Guido van Gend en Bernd Duenk zijn trots dat de Nederlandse amateurs een podium krijgen in het meest prestigieuze theater van Nederland. “Anders dan bijvoorbeeld in Engeland en Amerika, wordt er op scholen in Nederland nauwelijks aandacht besteed aan musicaltheater”, stellen zij.

“Wij moeten het juist hebben van de initiatieven die door de amateurs worden genomen. Stichting Amateur Musical Nederland ondersteunt ze hierbij, onder meer door het organiseren van dit gala. Een optreden in Koninklijk Theater Carré is het hoogste wat je als speler kunt bereiken.”

De kaartverkoop voor het gala start op 20 mei.